keskiviikko 6. marraskuuta 2013

HOW TO MAKE SUSHI?


Sushin tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin yleensä luullaan. Sushin maku jakaa hyvin paljon mielipiteitä siitä, ovatko sushit maukkaita. Ensikertalaisen on hyvä tietää, että sushin mausta oppii pitämään muutaman kokeilun jälkeen. Joten älä turhaan pety ekalla kerralla! Kotitekoisen sushin tekeminen ei ole suinkaan niin kalista mitä voisi kuvitella sushi ravintoloiden hinnaston perusteella.

Tarvitset:
-merilevä levyjä
-avocadoa/paprikaa
-graavi lohta/ siikaa/ katkarapukimaraa
-sushi riisiä
-soijakastiketta
-bambumaton


Aloita sushi riisin keittämisellä. Samalla kun riisi on valmistumassa voit alkaa pilkkomaan sushi  täytteitä. Muista leikata ohuita siivuja, sillä muuten sushista tulee liian paksu. Kun riisi on keitetty sen pitää antaa jäähtyä.

 Riisin jäähdyttyä itse sushin teko voi alkaa. Ota kylmää vettä astiaan, johon voit kastaa kätesi. Märillä käsillä riisin käsitteleminen on huomattavasti helpompaa. Painele riisiä merilevä levyn päälle ja levitä sitä tasaisesti levyn reunasta reunaan. Huomaa jättää ala- ja yläreunaan noin 2cm tyhjäksi.

Muista levittää riisiä aivan oikeaan ja vasempaam reunaan saakka. 

Kun riisi on levitetty tasaisesti voit alkaa laittamaan täytteitä sushiin. Älä laita liikaa täytteitä, sillä muuten sushin pyörittämisestä tulee hankalaa. Laita täytteeksi esim. avocado+lohta, avocado+siika tai avocado+katkarapukimara.

 Kun täytteet on valittu ja aseteltu tasaisesti, on aika rullata sushilevy rullaksi bambumaton avulla (samalla tavalla kuin kääretorttua rullaisi).

Pilko valmis sushirulla kapeiksi paloiksi. Valmiit sushit nostetaan tarjoilulautaselle, josta niitä on helppo siirtää myöhemmin omalle ruokalautaselle. 

Syö sushia tikuilla ja kasta sushi pala soijakastikkeeseen, mikä tuo sushiin lisää makua. Voit lisätä soijakastikkeen joukkoon ripauksen wasapi-tahnaa, mutta ole varovainen sen käytön kanssa, sillä se on todella vahvaa tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti